• Microneedling behandeling

Microneedling behandeling

WAT HOUDT EEN MICRONEEDLING BEHANDELING IN?

Microneedling is een sterk huidverbeterende behandeling waarbij met 12 hele kleine naaldjes microscopische tunneltjes in de huid worden gemaakt. Dit gebeurt met een pen die met hoge snelheid pulseert op de huid. Hierdoor wordt de huid aan het werk gezet om zichzelf weer te herstellen wat altijd gepaard gaat met aanmaak van nieuw collageen. Ook wordt en een serum aangebracht die door de kleine gaatjes direct in de dieper gelegen huidlaag terecht kan komen, daar waar de huidverbetering plaatsvindt. De diepte van de naaldjes varieert van 0,25 mm tot maximaal 1,5 mm maar het meest wordt er gewerkt op 0,25 – 0,50 mm.

Tijdens de behandeling wordt het hele gezicht meegenomen en kan er in overleg ook de hals of decolleté toegevoegd worden (dit tegen meerprijs).

VOOR WELKE HUID (PROBLEMEN) IS DEZE BEHANDELING GESCHIKT?

Microneedling is uiterst geschikt voor het behandelen van:

  • (acne) littekens
  • Fijne en diepere lijntjes
  • Grove en verstopte poriën
  • Rokers huid, grauwe huid
  • Vale en slecht doorbloede huid
  • Couperose
  • Hyperpigmentatie

Doet de behandeling pijn?

Dit word mij vaak gevraagd vandaar dat ik hier alvast antwoord op wil geven. De behandeling is op het voorhoofd gevoeliger omdat de huid hier dicht op het bot zit. De wangen bijvoorbeeld daarentegen zijn zeer goed te doen. Een uur van te voren mag er een paracetamol genomen worden (géén ibuprofen) dit, omdat er tijdens de behandeling kleine puntbloedingen kunnen ontstaan en ibuprofen bloed verdunnend werkt. Direct na de behandeling ziet de huid er rood en doorbloed uit en zie je niks meer van de kleine puntbloedingen. De volgende dag is de roodheid al een stuk minder.

Kuur verband

In kuurverband komt deze behandeling het meest tot zijn recht. Minimaal 3 behandelingen en dit kunnen er afhankelijk van de huidconditie en huidprobleem meer worden. Bij afname van een kuur krijg je een product naar mijn advies cadeau.

Belangrijk om te weten is dat ik deze behandeling niet zomaar als eerste behandeling uitvoer, voorafgaand gaat eerst een intake gesprek met huidanalyse om te zien of de huid hier geschikt en klaar voor is.