• Acne

Acne

Acne is een heel vervelend huidprobleem dat zich vooral tijdens de puberteit voordoet maar soms ook op volwassen leeftijd nog op kan spelen. De meest voorkomende plekken waar acne zich bevind zijn het gezicht, de borst en de rug. Dit komt omdat hier de meeste talgklieren zitten. Wanneer je acne hebt zijn het de talgklieren die ontstoken zijn.

Vergoeding

Doordat ik mijn acne specialisatie heb behaald en aangesloten ben bij de anbos kan de behandeling (deels) vergoed worden door de zorgverzekering. Doorverwijzing van een huisarts is niet nodig. Bekijk je zorgpolis om te zien of je hier recht op hebt en hoeveel. Heb je hier recht op? Dan verstuur ik de factuur via de mail en kan deze direct ingediend worden.

Waar bestaat de behandeling uit?
De behandeling is gericht op het reinigen van de huid doormiddel van een goede oppervlaktereiniging, een dieptereiniging en vervolgens het verwijderen van onzuiverheden. Na het uit reinigen wordt er nog een masker aangebracht en de behandeling wordt afgesloten met verzorging passend bij de huidconditie. Het kan ook zijn dat ik voorstel om een fruitzurenkuur in te zetten.

En verder…

Ook kunnen we je voeding doornemen om te zien of daar nog triggers tussen zitten. Daarnaast is het bij de behandeling van acne een must om thuis goed de huid te verzorgen met de juiste producten, doe je dit niet dan zullen we helaas weinig resultaat boeken.